Репертоар:

Класична

10/21/2017 - 13:49

Фестивал на музичките уметници на Македонија „Златна лира - 2017“ ќе се одржи вечер 21 октомври, во Музејот на град Скопје. На концертот ќе настапат Линда Хедлунд - виолина (Финска) и Доменико дел Гуидиче - гитара (Италија). На програмата се дела од Ј.С.Бах, Ф.Шуберт, М.де Фаља, М.Дуплески, А.Пјацола.

10/18/2017 - 08:59

Со мало доцнење поради исполнување техничко-правни процедури за новиот објект,...

10/17/2017 - 08:51

Во Центарот за култура во Битола во среда концерт ќе одржат Данила Ефремов на кларинет и...