Репертоар:

Македонски фолклор

04/18/2018 - 12:46

Со изведба на македонската химна и химната на Фолклорниот фестивал „Велигденски средби“, дувачки оркестар од 30 свирачи од Пиринска Македонија започна 14–тото издание на фестивалот „Велигденски средби“ во манастирскиот комплекс „Св. Ѓорѓи“ во непосредна близина на с. Ораовица, Радовишко-познато излетничко место.

03/20/2018 - 00:40

Со изведба на македонската химна и химната на Фолклорниот фестивалот „Велигденски средби“,...

02/04/2018 - 12:14

Здружението на уметници ракотворци...