Репертоар:

Култура и наука

10/18/2017 - 08:03

Девет теракотни релјефни икони од Виница, кои се дел од една од најрепрезентативните збирки на Археолошкиот музеј на Македонија, ќе учествуваат на светската изложба „Империи на верата, уметноста и појавата на светските религии“ која денес ќе биде отворена во музејот Ашмолијан на Универзитетот во Оксфорд.

10/12/2017 - 11:52

Во Скопје на 11 октомври 1997 умрел д-р Нијази Лимановски, доцент на Институтот за географија...

10/12/2017 - 09:41

Опис на еснафите во Прилеп. Напредокот на прилепските еснафи и нивното опаѓање...