Репертоар:

Светот на дланка

02/14/2018 - 10:20

(Независне новине - Бања Лука) Денот на Свети Валентин, попознат како Денот на вљубените во западната култура, е празник кој се прославува на 14 февруари секоја година. Посредно или непосредно, празникот го одбележуваат голем број луѓе ширум светот, иако овој ден обично е работен. Денот на вљубените е секуларен во денешниот облик, иако изворно е во прашање празник на Протестантската и Римокатоличката црква.

02/09/2018 - 15:21

Вработените во Лондонската зоолошка градина изброиле околу 19.289 мали и големи животни...

01/30/2018 - 13:44

„Кралот лав" од 1994 на компанијата „Дизни“ е најдобар анимиран филм на сите времиња,...