Репертоар:

Сценска уметност

10/17/2017 - 08:46

Балетски триптих во кој првите две претстави „Агонија на срцето“ и „Софа“ се во кореографија на светски познатиот кореограф Ицик Галили од Израел, а третата е обнова на претставата „Песна над песните“ и е во кореографија на  Сташа Зуровац од Хрватска, на 18 октомври премиерно ќе биде изведен на сцената на Македонската опера и балет, а репризата е на 24 октомври.

10/13/2017 - 08:57

Ансамблот на НУ Народен театар-Битола вечерва (петок, 13 окт) на матичната сцена ќе ја...

10/11/2017 - 03:08

На сцената во Велешкиот театар од 13-ти до 21 октомври ќе се одржува 16. Фестивал на античка...