Репертоар:

Опера

05/23/2018 - 11:09

Македонската опера и балет вечерва (23 мај) од 20 часот во рамки на Мајските оперски вечери, организира гала-оперски концерт посветен на композиторите Џакомо Пучини, по повод 160 години од неговото раѓање, и Џоакино Росини, за 150 години од неговата смрт. 

05/08/2018 - 13:13

Мајските оперски вечери кои по 46-ти пат ќе се одржуваат од 9-ти до 31 мај годинава ќе бидат во...

04/13/2018 - 15:24

Најпознатиот македонски тенор Благој Нацоски, кој оваа година одбележува 15 години меѓународна...