Репертоар:

Театар

02/13/2018 - 10:30

Кумановските актери од македонската драма  изразија незадоволство од начинот на кој Министертвото за култура ги распредели средствата за 2018 година, кој според групата актери од Куманово, театарот повторно е обесправен.

02/06/2018 - 14:15

По оставката на в.д. директорот на Македонскиот народен театар Драган Спасов-Дац, Министерството...

02/04/2018 - 12:31

Театарот за деца и младинци во вторник ќе одбележи 20 години активно играње на „Убавицата...