Репертоар:

Етнологија

01/21/2018 - 02:27

Петнаесет групни и петнаесет поединечни маски од соседните држави, како и најпопуларните маски од Македонија, годинава се дел од 10-тиот малешевски карневал „Ратевски бамбурци“.

01/17/2018 - 12:18

Двете прилепски здруженија, „Преродба“ и „Прочкари“ викендов освоија вкупно четири награди на...

01/13/2018 - 05:53

Делчевски Ѕвегор и ѕвегорските суроваскари подготвени да запишат уште едно издание на...