Репертоар:

Социологија

10/30/2017 - 13:55

На денешен ден 30 октомври 2009, почнал Клод Леви Строс (Claude Lévi-Strauss) 28 ноември 1908 во Брисел - 30 октомври 2009 во Париз, француски антрополог, познат како „татко на современата антропологија“.

02/02/2017 - 10:08

На денешен ден, 2 февруари, 1970 година во Пенриндидред, Велика Британија, умрел Бертранд...

11/22/2015 - 18:47

Дваесет нови наслови од едицијата „Врвови на светската филозофија, историја и психологија со...