Репертоар:

Лингвистика

11/16/2017 - 15:10

 Новата Влада искрено и силно е посветена да го негува и да го унапредува македонскиот јазик, вечниот паметник на нашето постоење како народ, порача денеска премиерот Заев кој ја отвори Меѓународната научна конференција „Минатото на јазичниот свет – денес и утре“ што се одржува во рамки на Отворените денови на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков“ од Скопје.

10/31/2017 - 08:12

Предавање за новите тенденции во лексикологијата ќе одржи српската универзитетска...

09/06/2017 - 17:24

Владата на Република Македонија усвои повеќе предлог-мерки кои се насочени кон унапредување на...