Репертоар: http://dcaprinting.com/map

Драмското студио во Прилеп одбележа 10 години постоење

go here Со свечена академија Младинското драмско студио „Чин 4 Сцена 5“ при ЦК „Марко Цепенков“ вчеравечер, 17 март, во киното Мис Стон во Прилеп, одбележа 10 години од основањето... 

http://gilbertiesherbs.com/map Иницијативата за формирање на ДС била крунисана со премиерата на првата театарска претстава „Женско Царство“, во режија на актерот Милан Секулоски.

„Изминатите 10 години Драмското студио театар „Чин 4 Сцена 5“ имаше 60 премиери на театарски претстави, во кои играа над 700 млади личности од градот, Ресен, Битола, Крушево, Македонски Брод…, а претставите ги гледаше публика од над 100 000 лица. Од ДС произлегоа многу успешни прилепчани – актери, режисери, композитори, правници, доктори, водители, кинематографи…. Драмското студио стана репер за успешна приказна кога станува збор за аматерски театар и веќе 10 години им пркоси на сите дилетантски обиди за разнебитување на зборот аматер – вљубеник во театарот. Работи само и само со една цел – театарско описменување и културна наобразба на прилепчани, и создавање на „стручна“ публика, кога станува збор за театарот“, посочија од ДС check this out.

На академијата беа доделени и благодарници за сите кои низ годините го поддржувале работењето и визијата на „Чин 4 Сцена 5“. При тоа беа соопштени и резултатите од конкурсот за избор на најдобар драмски текст, кој беше распишан пред три месеци link.

http://moribgoldcoastresort.com/map За крајот на оваа полусезона ДС театар „Чин 4 Сцена 5“ најавува дека ќе биде обновена првата претстава, „Женско Царство“, со премиера на почетокот на месец април и премиерата на „Лет во место“ од Горан Стефановски, на крајот на месецот април.

here