Репертоар:

Познатиот режисер Роберто Чули ќе одржи театарска работилница во Драмски

Познатиот светски театарски режисер со италијанско потекло, Роберто Чули ќе одржи театарска работилница во Драмски...

„Со задоволство може да објавиме дека едно од најголемите режисерски имиња на европскиот и светскиот тетар на XX век и долгогодишен директор на театарот Ан де Рур, Роберто Чули, во НУ Драмски театар Скопје ќе одржи тродневна Театарска работилница“, соопшти директорот на Драмскиот театар во Скопје, Роберт Вељановски.

Работилницата ќе се одржи на крајот на месец септември во НУ ДТС.

„Дополнителни информации очекувајте на почетокот на септември“, велат од Драмски.