Репертоар:

Симона Угриновска - нов в.д. директор на МНТ

По оставката на в.д. директорот на Македонскиот народен театар Драган Спасов-Дац, Министерството за култура за нов в.д. директор ја назначи Симона Угриновска која, согласно со законот, е од вработените во театарот, продуцент во МНТ. 

- Таа ќе ја извршува функцијата до распишување на конкурсот за нов директор. Како и во другите институции, согласно со измените на законите за култура и за државна администрација, прво треба да се изврши промена на статутите, а потоа да се пристапи кон распишување на конкурсите. Процедурата може да потрае еден до два месеца, рече министерот за култура Роберт Алаѓозовски одговарајќи на новинарски прашања.

Драган Спасов поднесе оставка и Министерството му ја прифати откако на 30 јануари со возило повреди пешак.