Репертоар:

Изложба на македонскиот сликар Трајче Чатмов во Белград

 Во белградската галерија „Штаб“ вечер ќе биде отворена изложбата насловена „Креативност и мизерија“ на македонскиот сликар Трајче Чатмов.

Ориентиран од експресионистичкиот изразен метод, Чатмов слика доживувања на суштината на човековиот емоционален аспект.

Делата на Чатмов во галеријата Штаб, која ја започнува својата есенска сезона, ќе бидат изложени до 29 август.