Репертоар: http://bandarbola.net/map

Тројца македонски уметници на ликовната колонија „Палета“ во Белград

click the following article Тројца македонски уметници учествуваат на Меѓународната ликовна колонија „Палета“ во Белград, која е отворена на 10-ти и ќе трае до 16 август... 

На колонијата, која ја организира средното железничко училиште во Белград, учествуваат Зоран Јакимовски, професор на Факултетот за ликовни уметности во Скопје, и уметниците Касиопеја Наумоска и Јана Куновска.   http://michaelsachs.com/map

click to see more Покрај нив, оваа година учествуваат и уметници  од Унгарија, Црна Гора и Србија.  Тие творат ликовни дела во две техники - акрил и масло, а темите се по нивни избор и на мотиви од нивните творештва.  

Делата што авторите ќе ги создадат на еднонеделната ликовна колонија ќе бидат претставени на завршна изложба, како и во специјално подготвен каталог.  here

http://barrenetxe.com/?map