Репертоар:

„Паркети“ наскоро со нов албум

Бендот „Паркети“ го најави нивниот последен албум со име „Република Франкештајн“...

Ова најверојатно ќе биде и нивната последна активност пред пензионирање.

Во меѓувреме, бендот издаде и два сингла на српски јазик, кои беа добро прифатени во регионот.

Инаку, „Паркети“ за новогодишната ноќ настапија на плоштадот „Магнолија“ во Битола делејќи ја сцената со „Памперс“, „Х бенд“, Ламбе Алабаковски, Калиопи и др.