Репертоар:

Пет причини зошто е добро да се пие кафе

Пет причини зошто кафето е добро за вашето здравје...

– Кафето е богато со антиоксиданси, па може да користи и како превенција за кардиоваскуларни заболувања.

– Лицата кои редовно пијат кафе имаат помал ризик од дијабетис тип 2.

– Кафето го продолжува животниот век.

– Кафето може да ги намали шансите за појавување на Паркинсонова болест.

– Доколку се пие пред вежбање, кафето го забрзува процесот на согорување на масните наслаги. Сепак, кафето се пие во умерена количина (во просек три кафиња на ден).