Репертоар:

Во рамки на годишната програма на Националната галерија на Македонија е изложбата на графичарката Шќипе... Прочитај повеќе

Имиња на занаетчиски дуќани во Струга давани до 1920 година...Старите стружани порано на... Прочитај повеќе

Фестивал на музичките уметници на Македонија „Златна лира - 2017“ ќе се одржи вечер 21 октомври, во Музејот на... Прочитај повеќе

Во Кинотеката на Македонија вечер ќе бидат прикажани филмови од 13. Меѓународен филмски фестивал „Астерфест“ кој... Прочитај повеќе

Националната галерија на Македонија, потпомогната од страна на Министерството за култура на Република Македонија... Прочитај повеќе

“Оревокршачка” на мраз, во изведба на Рускиот државен балет на мраз, поради технички причини се презакажува за... Прочитај повеќе

Во организација на Амбасадата на Република Италија во Република Македонија и јазично студио „Лингва“-... Прочитај повеќе

Меѓу првата и денешната, втора јавна расправа за Нацрт-стратегијата за културниот развој во Република... Прочитај повеќе

Општество

На музичкиот уметник Влатко Стефановски и на историчарот, проф. д-р... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 20:50

Во Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе биде... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 08:32

По 39 години од првото доаѓање во Македонија, за Семинарот за... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 02:51
Култура и наука

Имиња на занаетчиски дуќани во Струга давани до 1920 година...... Прочитај повеќе

10/21/2017 - 14:06

Девет теракотни релјефни икони од Виница, кои се дел од една од... Прочитај повеќе

10/18/2017 - 08:03

Во Скопје на 11 октомври 1997 умрел д-р Нијази Лимановски, доцент на... Прочитај повеќе

10/12/2017 - 11:52
Уметност

Во рамки на годишната програма на Националната галерија на Македонија е изложбата на графичарката Шќипе Мехмети, која ќе се одржи на 24.10... Прочитај повеќе

Музика

Фестивал на музичките уметници на Македонија „Златна лира - 2017“ ќе се одржи вечер 21 октомври, во Музејот на град Скопје. На концертот ќе... Прочитај повеќе

Нетфликс соопшти дека ќе инвестира осум милијарди долари за производство на сопствени содржини и со тоа ќе ја надмине конкуренцијата.... Прочитај повеќе