Репертоар:

Во Уметничката галерија при Градскиот музеј - Крива Паланка денеска, 25 мај, ќе биде отворена изложба „Кокино –... Прочитај повеќе

Современот бугарски прозен автор Георги Господинов е добитник на наградата „Прозарт“ за 2016 година на... Прочитај повеќе

Фоклорната група „Копачка“ од Драмче, Делчево, како носител на светското културно добро со соборското оро „... Прочитај повеќе

Литературната манифестација „Илинден“ за прв пат е организирана пред 17 години во чест на починатиот поет од... Прочитај повеќе

Македонскиот павилјон на 15-то Биенале на архитектура во Венеција (28 мај до 27 ноември) ќе биде промовиран утре... Прочитај повеќе

Македонскиот народен театар (МНТ) ја подготвува претставата „Соларис“, копродукција на театарот и виенскиот... Прочитај повеќе

На 19 јуни со почеток во 19 часот, на сцената на Македонскиот Народен Театар училиштето за класичен и модерен... Прочитај повеќе

Илајџа Вуд тврди дека Холивуд е преполн со педофили и оти можеби и тој бил бил жртва на еден од нив доколку не... Прочитај повеќе

Националната галерија на Македонија во рамките на проектот „Разговори за уметноста“ организира средба на тема „... Прочитај повеќе

НаТочак полни 4 години, по тој повод, денеска, 25-ти мај, ќе се вози Критична маса #49 чие мото е: Да ги... Прочитај повеќе

Општество

НаТочак полни 4 години, по тој повод, денеска, 25-ти мај, ќе се вози... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 07:30

„Напиши љубов во 140 карактери“ е последниот награден конкурс на поетската... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 07:00

Светите браќа Кирил и Методиј се основоположници на словенската писменост... Прочитај повеќе

05/24/2016 - 09:44
Култура и наука

Фоклорната група „Копачка“ од Драмче, Делчево, како носител на светското... Прочитај повеќе

05/25/2016 - 17:14

Археолошка екипа од Народниот музеј во Велес веќе десетина дена работи на... Прочитај повеќе

05/21/2016 - 18:33

Дојран денеска, 20 мај, ќе биде домаќин на советување на музејските... Прочитај повеќе

05/20/2016 - 10:01
Уметност

Во Уметничката галерија при Градскиот музеј - Крива Паланка денеска, 25 мај, ќе биде отворена изложба „Кокино – мистичен шепот низ вечноста“ на... Прочитај повеќе

Музика

„Рецепцијата на музичкото дело во естетичките теории на 20-от век“ е насловена втората книга на д-р Дуња Иванова која воедно ја претставува и... Прочитај повеќе

Урбана култура

Единаесетти пат, традиционално во Скопје, но и во другите градови низ Македонија ќе се одржи „Баскерфест“, фестивалот кој под отворено небо нуди... Прочитај повеќе

Илајџа Вуд тврди дека Холивуд е преполн со педофили и оти можеби и тој бил бил жртва на еден од нив доколку не го штитела неговата мајка...