Репертоар:

Седејќи така по шеснаесети пат во редовите на Модниот викенд Скопје, додека уживав во претставувањето на новите... Прочитај повеќе

Со прогласувањето на најдобрите филмови, вечерва, 23 октомври, сабота, во ... Прочитај повеќе

Научниците веќе подолго време претпоставуваат дека вдлабнатините на Месечината, направени од ерупциите... Прочитај повеќе

Британската Кралска филхармонија во пролетта 2018 година ќе одржи мини турнеја заедно со холограмска... Прочитај повеќе

На 26 октомври, во 19 часот,... Прочитај повеќе

Во Солун на 23 окомври 1893,  била основана Внатрешната Македонска... Прочитај повеќе

Национална галерија на Македонија објави ... Прочитај повеќе

Денес (22 октомври), се навршуваат 100 години од раѓањето на македонскиот ликовен уметник... Прочитај повеќе

Во рамки на годишната програма на Националната галерија на Македонија е изложбата на графичарката Шќипе... Прочитај повеќе

Имиња на занаетчиски дуќани во Струга давани до 1920 година...Старите стружани порано на... Прочитај повеќе

Општество

На музичкиот уметник Влатко Стефановски и на историчарот, проф. д-р... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 20:50

Во Собранието на Република Македонија денеска напладне ќе биде... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 08:32

По 39 години од првото доаѓање во Македонија, за Семинарот за... Прочитај повеќе

10/11/2017 - 02:51
Култура и наука

Во Солун на 23 окомври 1893,  била... Прочитај повеќе

10/23/2017 - 09:53

Имиња на занаетчиски дуќани во Струга давани до 1920 година...... Прочитај повеќе

10/21/2017 - 14:06

Девет теракотни релјефни икони од Виница, кои се дел од една од... Прочитај повеќе

10/18/2017 - 08:03
Музика

Фестивал на музичките уметници на Македонија „Златна лира - 2017“ ќе се одржи вечер 21 октомври, во Музејот на град Скопје. На концертот ќе... Прочитај повеќе

Научниците веќе подолго време претпоставуваат дека вдлабнатините на Месечината, направени од ерупциите лава, најверојатно се погодни и... Прочитај повеќе